ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО підтвердили присутність військових КНДР у Росії

Маркіян Рой

|

Країни-члени НАТО підтвердили у середу докази того, що Північна Корея направила військових до Росії. Про це у коментарі на запит DW заявила речниця Альянсу Фара Дахлалла, передає Укрінформ.

«Члени Альянсу підтвердили докази розгортання військ КНДР в Росії. Якщо цим військам доведеться воювати в Україні, це означатиме значне посилення підтримки Північною Кореєю незаконної війни Росії і ще одну ознаку значних втрат Росії на лінії фронту», – зазначила Дахлалла.

Як повідомляв Львівський портал, у середині жовтня президент України Володимир Зеленський публічно заявив, що КНДР вже не просто постачає РФ зброю, а й віддає своїх військових на посилення російської армії. Також південнокорейців залучають до роботи на заводах у Росії.

За даними ГУР, північнокорейський контингент росіяни можуть залучити до війни в України вже в листопаді. Йдеться орієнтовно про 11 тисяч військових.

Відомо, що росіяни вже сформували «особливий бурятський батальйон» із громадян КНДР. При цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей.

Крім того, ще одна група північнокорейських військових намагалась втекти із розташування у Брянській області (РФ). Їх спіймали росіяни та можуть відправити у штурм на Курщині.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що у середу, 23 жовтня, українська розвідка очікує прибуття перших північнокорейських військ на Курському напрямку фронту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *