ОСТАННІ НОВИНИ

У ПЦУ прокоментували бійку в храмі Черкас

Олег Дерев'янко

|

Події в черкаському храмі, де напередодні побилися прихильники Православної церкви України та Української православної церкви московського патріархату, у ПЦУ вважають провокацією, щоб «створити картинку» для російської пропаганди. Про це сказав митрополит Православної церкви України Євстратій (Зоря) в етері телемаратону, передає hromadske.

Він розповів, що «за багато останніх років» були приклади, коли представники та прихильники московського патріархату перешкоджають громадам у тому, щоб вийти з УПЦ МП.

Вчорашній випадок у Черкасах митрополит Євстратій назвав «особливим винятком», нагадавши, що митрополитом Черкаської єпархії УПЦ МП є Феодосій (Снігірьов), який перебуває під слідством за декількома підозрами.

«Тобто це людина, яка навіть на тлі інституції московського патріархату в Україні особливо вирізняється проросійськими поглядами», – каже митрополит ПЦУ і додає, що випадок у Черкасах – «свідома провокація з боку конкретних осіб, які намагалися створити картинку для російської пропаганди».

За його словами, митрополит Феодосій заздалегідь знав, що громада захотіла перейти до ПЦУ, і ретельно підготував провокацію, щоб дискредитувати Україну та ухвалений закон про заборону релігійних організацій, пов’язаних із росією.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 17 жовтня у Свято-Михайлівському соборі в Черкасах, який перейшов до Православної церкви України, виникла бійка. Люди, які вочевидь є вірянами УПЦ Московського патріархату, ввірвались, виламавши вхідну браму, та застосували сльозогінний газ.

Митрополит Черкаський та Чигиринський владика Іоан розповів, що громада перейшла до ПЦУ ще 12 червня.

Водночас місцеве видання пише, що вранці 17 жовтня прихильники Московського патріархату прийшли до церкви, виламали вхідні ворота і застосували сльозогінний газ. Після цього між вірянами ПЦУ та УПЦ МП виникла бійка. Всередині храму люди кидали лавки та інші предмети.

За фактом бійки правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – від двох до п’яти років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *