ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили нову підозру

Наталя Дуляба

|

Спецслужби зібрали докази, що керівник Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату заперечував збройну агресію Росії проти України та виправдовував дії окупантів. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Правоохоронці не називають імені митрополита, однак відомо, що Черкаську єпархію УПЦ МП із 2020 року очолює Феодосій (Денис Снігірьов).

За даними слідства, у 2020 році він віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ. Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів, де яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію РФ та воєнні злочини рашистів.

«Крім того, на «новому» сайті митрополит вихваляв московських священиків, які допомагають агресору, а також закликав до «об’єднання» релігійних громад у війні проти України», – кажуть в СБУ.

На підставі зібраних доказів Феодосію оголосили підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зараз вирішується питання щодо обрання йому  міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Нагадаємо, що митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосію наприкінці лютого також оголосили підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та роботі на державу-агресора (ст. 161 Кримінального кодексу України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *