ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовців МСЕК у Рівному викрили на масштабній схемі з ухилянтами

Наталя Дуляба

|

У Рівному до схеми з ухилянтами залучили 26 медиків, в тому числі посадовців медико-соціальних експертних комісій. За 15-20 тисяч доларів вони встановлювали фейковий діагноз військовозобов’язаному. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, масштабну корупційну схему, пов’язану з ухилянтами від військової служби, у Рівному організувала очільниця місцевого агентства нерухомості та дві її підлеглі. Разом вони залучили до оборудки 26 медпрацівників, серед них були посадовці медико-соціальних експертних комісій.

За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти від призову на підставі підроблених документів про наявність важких хвороб серця або нервової системи. Вартість таких «послуг» становила від 15 до 20 тисяч доларів із одного клієнта.

«Для реалізації “схеми” фігуранти повністю фальсифікували історії хвороб ухилянтів, зокрема щодо перебування на стаціонарному лікуванні. У подальшому на підставі цих документів представники лікарсько-консультативних та медико-соціальних експертних комісій готували висновки про непридатність “хворих” до військової служби», – йдеться у повідомленні.

Потенційних клієнтів шукали, використовуючи напрацьовані зв’язки агентства нерухомості. Отримані «прибутки» розподіляли між усіма учасниками оборудки.

Трьох організаторів затримали на «гарячому» під час передачі 16 700 доларів від нового ухилянта.

Під час обшуків у фігурантів справи виявили понад 14 млн грн, які могли бути одержані незаконним шляхом. Також вилучено підроблені медичні висновки, чорнові записи, мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Вони перебувають під вартою, їм загрожує до 5 років тюрми.

Наразі триває розслідування, правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до злочинної діяльності. В СБУ додають, що до відповідальності будуть притягнені й самі ухилянти, які скористалися вищезгаданою «послугою».

Нагадаємо, на початку жовтня у Хмельницькому на масштабній корупційній схемі затримали керівницю МСЕК і її сина, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. Вони за гроші оформляли фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Під час обшуків у фігурантів знайшли майже 6 млн доларів готівкою, купи грошей були сховані по всіх шафах і шухлядах. При цьому очільниця МСЕК викинула через вікно дві сумки, напаковані 0,5 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *