ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбірщині 4-річна дитина померла від COVID-19

Олег Дерев'янко

|

У Львові та Самбірському районі через COVID-19 померли 64-річний чоловік та 4-річна дитина. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Протягом останнього тижня 16-22 вересня у Львівській області кількість випадків захворювань на COVID-19 знизилася на 36% – зареєстровано 234 випадки проти 367. Серед них – 35 випадків у дітей та 45 серед людей віком 65 років і старші. Крім того, госпіталізували 40 людей, зокрема 14 дітей.

Однак зареєстровані дві смерті:

  • 64-річного чоловіка зі Львова (супутній діагноз – ішемічна хвороба серця та цукровий діабет 2 типу);
  • 4-річної дитини із Самбірського району.

Якихось подробиць щодо смерті дитини медики не повідомляють.

Також випадків грипу в області цього тижня не зафіксували. Лікарі кажуть, що в епідсезоні 2024-2025 років будуть циркулювати штами вірусів грип А Н1N1 Вікторія, A H3N2 Таїланд, В Австрія. І нагадують, що найкраща профілактика – вакцинація, прогулянки на природі, а також здорове харчування.

Нагадаємо, у Львові різко побільшало хворих на коронавірус у липні. Поступово кількість хворих щоразу зросталастабілізувалась ситуація наприкінці серпня.

Тим часом наприкінці липня в Україні виявили новий штам коронавірусу Omicron – FLiRT.

У МОЗ кажуть, що через специфічні мутації цей штам краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *