ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині трохи поменшало хворих на Covid-19

Наталя Дуляба

|

Протягом тижня 19-25 серпня у Львові та області трохи знизилась захворюваність на коронавірус: недугу підтвердили 1153 пацієнтам. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

Так, коронавірус діагностували 1153 мешканцям Львівщини, тоді як попереднього тижня хворих було 1420, тобто на 267 менше.

Минулого тижня Covid-19 виявили у 118 дітей. Втім найбільше хворіють мешканці Львова та області віком 30-64 роки – 656 осіб або 57% з-поміж усіх пацієнтів. Також занедужали 219 людей віком більше 65 років (або 19% серед усіх хворих).

До лікарень потрапили 146 пацієнтів, в тому числі 33 дитини. При цьому медики зауважують, що відсоток госпіталізації дітей є досить великим – 28% від усіх хворих малюків.

Летальних випадків минулого тижня не зареєстрували.

Зазначимо, що станом на 21 серпня у Львові теж зафіксували збільшення рівня захворюваності на коронавірус серед дітей та госпіталізацій.

Медики нагадують, що найчастіше основними симптомами коронавірусу є загальна слабкість та сонливість, сухий кашель, нежить, біль у горлі, підвищена температура тіла, яка триває більше трьох днів. При цьому втрата нюху чи смаку у хворих зараз є все рідше.

Найважче хворіють пацієнти старшого віку, особливо ті, які мають супутні хронічні недуги, зокрема цукровий діабет та захворювання дихальної системи.

Мешканців закликають бути пильним і дотримуватись правил безпеки:

  • якщо від вашого останнього щеплення від Covid-19 минув рік і більше, обов’язково ревакценуйтесь;
  • стежте за гігієною: мийте руки та користуйтесь антисептиками;
  • уникайте скупчення людей.

Тих, хто все ж захворів, закликають самоізолюватись, обов’язково зв’язатися зі сімейним лікарем і виконувати всі його рекомендації. Натомість викликати «швидку» потрібно, якщо виникли такі симптоми: поява важкості в грудях, задишка, висока температура, яка не збивається.

Передісторія

У Львові різко побільшало хворих на коронавірус у липні. Загалом протягом місяця недугу діагностували у 657 мешканців Львівщини, таким чином область була четвертою в Україні за рівнем захворюваності.

На початку серпня коронавірус на Львівщині виявили вже у 1146 людей, двоє пацієнтів померли. Тим часом за тиждень 12-18 серпня кількість хворих на Covid-19 сягнула 7246 осіб. Найбільше люди хворіють у Львівському районі та у Львові.

Додамо, що наприкінці липня в Україні виявили новий штам коронавірусу Omicron – FLiRT.

У МОЗ кажуть, що через специфічні мутації цей штам краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *