ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепа Одарченка оголосили в розшук

Наталя Дуляба

|

Нардепа Андрія Одарченка, якого підозрюють у підкупі голови Держвідновлення, оголосили у міжнародний розшук. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Так, 19 вересня Вищий антикорупційний суд задовільнив клопотання прокурора САП і оголосив у міжнародний розшук чинного народного депутата, якого обвинувачують у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Традиційно імені депутата не називають, однак за деталями справи зрозуміло, що йдеться про Андрія Одарченка зі «Слуги народу».

Відомо, що він 18 вересня також не з’явився на засідання Вищого антикорупційного суду.

«Про причини неявки нардеп суд та прокурора не повідомив. Захисники обвинуваченого також не змогли повідомити суду про місце перебування їхнього підзахисного та наголошують на відсутності зв’язку з ним», – йдеться у повідомленні.

Відтак прокурор ініціював також питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної нардепу як запобіжного заходу, і накладення на нього грошового стягнення. Клопотання щодо стягнення застави і зміни запобіжного заходу на більш суворий суд розгляне 23 вересня.

Зазначимо, що напередодні у Центрі протидії корупції припустили, що Андрій Одарченко втік з України через Закарпатську область, куди нардеп переїхав після повномасштабного вторгнення РФ.

На Закарпатті, як кажуть активісти, Одарченко налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником ОДА Віктором Микитою, якого тепер призначили заступником Єрмака.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Андрію Одарченку оголосили підозру у підкупі голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. Нардеп заплатив біткоїнами за сприяння у виділенні бюджетних грошей на ремонт університету, де він був ректором.

Невдовзі суд призначив фігуранту запобіжний захід – два місяці під вартою із можливістю внесення 15 млн грн застави. Вже за кілька днів він вніс заставу і вийшов з СІЗО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *