ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виправдав начальника Держгеокадастру Львівщини у справі про роздачу землі

Наталя Дуляба

|

Галицький районний суд Львова виправдав начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького у справі про незаконну роздачу землі на Сколівщині у 2015 році. Про це повідомляє Zaxid.net.

За матеріалами справи, наприкінці 2015 – на початку 2016 року Андрій Кавецький з метою отримання неправомірної вигоди незаконно передав у приватну власність дві земельні ділянки площею 0,06 та 0,1 га для ведення індивідуального дачного будівництва за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності в урочищі «Котильниче» Волосянківської сільської ради за межами населеного пункту (теперішня Славська громада).

Саме Андрій Кавецький затвердив проєкт землеустрою, розроблений на підставі розпорядження голови Сколівської РДА, який не мав права розпоряджатися землями за межами населеного пункту. Своїм рішенням Кавецький відніс ділянки до земель рекреаційного призначення для індивідуального дачного будівництва та передав їх у приватну власність.

Таким чином з державної власності незаконно вибули дві земельні ділянки на Сколівщині загальною вартістю близько 0,5 млн грн.

Андрій Кавецький свою вину у згаданих зловживаннях не визнав.

Вивчивши матеріали справи, суддя Віталій Радченко не побачив порушень в діях Андрія Кавецького. На думку суду, начальник Держгеокадастру Львівщини діяв в межах своєї компетенції та відповідно до чинного законодавства на момент звернення.

«Саме він єдиний на момент звернення вказаних громадян був наділений обов’язком затвердити розроблені проєкти землеустрою та передати земельні ділянки сільськогосподарського призначення для всіх потреб, а отже – і під індивідуальне дачне будівництво», – йдеться у вироку.

Вироком суду від 10 вересня Андрія Кавецького визнали невинуватим у висунутому йому звинуваченні – зловживанні владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та виправдали через недоведеність його вини.

Також суд скасував арешт на згадані дві земельні ділянки. Вирок ще може бути оскаржений в апеляції.

Як повідомляв Львівський портал, 41-річний Андрій Кавецький очолив Головне управління Держгеокадастру у Львівській області у 2015 році. У 2017 році його звільнили з посади, а вже через рік він виграв суд щодо поновлення на посаді, відсудивши понад 100 тис. грн за вимушений прогул. Поновлений на посаді начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області навесні 2020 року.

У квітні 2022 року Андрію Кавецькому оголосили підозру у незаконному виділенні приватним особам 26,7 га комунальної землі на території Зимноводівської сільської ради. Справа передана до суду.

У лютому 2023 року йому оголосили нову підозру за незаконну роздачу землі на Сколівщині та Турківщині у 2015-2016 роках. За версією слідства, він видав близько 30 наказів, якими затвердив проєкти землеустрою і передав у власність громадянам земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва, завдавши державі збитків на понад 3,8 млн грн.

Додамо, що в 2021 року депутати Львівської облради вимагали звільнити з начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького через зловживання із передачею земель територіальним громадам під час реформи децентралізації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *