ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров назвав потенціал України у виробництві зброї

Наталя Дуляба

|

При залученні інвестицій потенціал оборонного виробництва України може сягнути 20 мільярдів доларів на рік. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«За умови залучення інвестицій потенціал оборонного виробництва України може досягти 20 мільярдів доларів. Україна здатна значно збільшити виробництво військової техніки та озброєння, але для цього необхідна підтримка міжнародних партнерів. Торік наші можливості становили 7 мільярдів доларів, і вже у 2025 році ми можемо збільшити цей показник утричі», – сказав він на форумі Yalta European Strategy.

Міністр заявив, що Україна готова відкривати спільні з інвесторами підприємства ОПК. Це дозволить не лише посилити обороноздатність України, а й зміцнити позиції партнерів у світовій безпеці.

Водночас Рустем Умєров додав, що завдяки сучасним технологіям та підтримці союзників Україна вже бачить успіхи на полі бою. Втім аби максимально зберегти військових, потрібно забезпечити армію найкращими засобами для захисту від російських атак, зокрема системами ППО та далекобійною зброєю.

«Перемога можлива лише через єдність та швидку реакцію. Маємо діяти рішуче і разом. Жодних компромісів із агресором – це шлях до справедливого миру», – підкреслив глава Міноборони

Нагадаємо, на останньому засіданні «Рамштайну», яке пройшло 6 вересня, президент Володимир Зеленський наголошував на важливості інвестицій, аби Україна могла виробляти більше власної зброї.

Невдовзі після цього стало відомо, що Литва дає Україні 10 млн євро на виробництво перших вітчизняних ракет-дронів «Паляниця».

Міністр оборони Рустем Умєров, коментуючи розвиток української оборонної промисловості, заявив, що західні партнери та союзники демонструють «велику зацікавленість» в інвестуванні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі Рустема Умєрова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *