ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни оголосили евакуацію населення з прикордонного району Бєлгородщини

Олег Дерев'янко

|

У понеділок вранці, 14 серпня, губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков оголосив про евакуацію жителів прикордонного Красноярузького району через підвищену активність українських сил на кордоні. Про це повідомляє російська служба BBC News.

«У нас тривожний ранок. Активність ворога на межі Красноярузького району […] Починаємо переміщення жителів Красноярузького району в безпечніші місця», – сказав Гладков у відеозверненні в телеграмі, додавши, що транспорт до цього району вже відправлено.

За даними відомства, російські військові блогери раніше повідомляли про атаку українських підрозділів на село Колотилівка, розташоване у Красноярузькому районі. Гладков звернувся до жителів цього села з проханням евакуюватися ще три дні тому.

Красноярузький район розташований на північному заході Бєлгородської області. Відстань від районного центру Красна Яруга до Суджі в Курській області, куди увійшли українські військові, становить приблизно 45 км.

До початку операції ЗСУ прикордонний пункт між російським селом Колотилівка та українською Покровкою був єдиним працюючим КПП на російсько-українському кордоні.

Нагадаємо, 10 серпня у соцмережах з’явилося відео, на якому українські військові стверджують, що перебувають у селі Пороз Бєлгородської області росії. Аналітики VoxCheck підтвердили, що відео дійсно було знято на тлі сільського клубу в цьому селі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот карти Google

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *