ОСТАННІ НОВИНИ

Аналітики підтверджують, що ЗСУ зайшли в село Бєлгородської області рф

Олег Дерев'янко

|

У суботу вранці, 10 серпня, у соцмережах з’явилося відео, на якому українські військові стверджують, що перебувають у селі Пороз Бєлгородської області росії. Аналітики VoxCheck підтвердили, що відео дійсно було знято на тлі сільського клубу в цьому селі. Про це повідомляє Суспільне.

Відстань від цього клубу до найближчої точки кордону з Україною по прямій – до 3 кілометрів. Точна дата фільмування залишається невідомою. Наразі також неясно, чи це був рейд, чи розширення операції на території росії.

Відео раніше оприлюднювали низка пабліків у соцмережах, а також, зокрема, народний депутат України Олексій Гончаренко.

Крім того, у Брянській, Курській та Бєлгородській областях росії оголосили режим контртерористичної операції (КТО) через «підвищення рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України».

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що надходить суперечлива інформація: з одного боку, було опубліковано відео, зняте на фоні сільського Будинку культури, а з іншого – жителі, які нещодавно виїхали, стверджують, що не бачили противника і не чули стрільби.

«Але для того, щоб точно розуміти ситуацію, потрібно, щоб у ній розібралися представники наших силових структур. Наразі в рамках оголошеного в регіоні режиму КТО в’їзд у село Пороз закрито … Сподіваюся, що до кінця дня ситуація щодо Порозу нормалізується», – зазначив Гладков.

Нагадаємо, що 9 серпня Збройні сили України опублікували відео, у якому оголосили про повний контроль над містом Суджа у Курській області. Проте голова Суджі Віталій Слащев в коментарі російським ЗМІ сказав, що місто не перебуває під контролем українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *