ОСТАННІ НОВИНИ

Дитячій лікарні у Львові передали надсучасне діагностичне обладнання

Наталя Дуляба

|

Під час візиту до Львова перша леді України передала Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру сучасного обладнання на 45 млн грн. Про це повідомила Олена Зеленська.

Нове обладнання для дитячої лікарні, що на вул. Дністерській у Львові, вдалося придбати завдяки коштам, зібраним торік під час благодійного аукціону в посольстві України у Лондоні. Йдеться про понад 45 млн грн.

«Львів рятує. Саме медичні заклади Львівщини взяли на себе велику частину праці з лікування та реабілітації українців, постраждалих від російського нападу. Саме через Львів рік тому проходили наші «конвої життя», коли вивозили тяжкохворих дітей і дорослих із-під бомбардування на лікування за кордоном. А нині найкраща допомога надається просто тут», – відзначила Олена Зеленська.

Як додають у Західноукраїнському дитячому медцентрі, тепер у розпорядженні медиків є новітній томограф, енцефалограф, цитометр, ПЛР-системи та інше обладнання для проведення якісної діагностики.

Завдяки цьому сучасному обладнанню лікарня стала першою у всій Львівській області, де зможуть виконувати дослідження такого високого рівня.

«Це дуже приємна для нас і дуже важлива для наших пацієнтів подія. Адже така допомога значно посилить наші діагностичні можливості, вдосконалить надання медичної допомоги дітям і часто навіть збереже життя малечі», – прокоментував директор Західноукраїнського дитячого медцентру Андрій Синюта.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий у народі як Чорнобильська лікарня, розташований у Львові на вул. Дністерській, 27.

Тут щороку допомогу отримують понад 200 онкохворих дітей.  Детальніше про те, як потрапити на прийом до лікаря, читайте за цим посиланням.

Цей медзаклад МОЗ визнало кращою дитячою лікарнею України 2021 року. У лютому 2022 року тут відкрили дитячу клініку трансплантації кісткового мозку.

Пересадку кісткового мозку у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі оплачує держава. Також лікарні дозволили проводити трансплантацію органів від померлих донорів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Олени Зеленської, ЗСДМЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *