ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині загасили 34 пожежі сухостою

Наталя Дуляба

|

Протягом вівторка, 14 березня, рятувальникам довелось гасити 34 пожежі сухої трави на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні ДСНС.

Так, тільки за минулу добу через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях сталось 34 пожежі сухої трави. На місцях працювали вогнеборці, які загасили займання і не допустили поширення полум’я на більшу площу.

Загалом внаслідок пожеж 14 березня на Львівщині згоріло більше 2,5 га сухостою.

Мешканців Львівщини закликають не палити суху рослинність і сміття ні на своїх присадибних ділянках, ні в полі.

Зауважимо, що законодавство України забороняє спалювання сухої трави, чагарників і карає за такі дії штрафами від 3060 до 30 600 грн. Водночас у воєнний час спалювання сухостою можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, палії на Львівщині зазвичай активізовуються, як тільки сходить сніг. Цьогоріч перші пожежі сухостою рятувальники загасили 9 березня.

А 60-річний мешканець Львівщини, який палив суху траву, минулоріч став першим порушником в Україні, якого суд зобов’язав сплатити компенсацію за виїзд рятувальників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *