ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вербує на війну депортованих українських в’язнів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Росія вербує у ПВК «Вагнер» ув’язнених громадян України, яких примусово вивезла до російських місць позбавлення волі. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 25 січня.

Встановлено, що в Краснодарі росіяни активно вербують депортованих українських в’язнів до приватної військової компанії «Вагнер». Найбільш активно закликають до участі у війні проти України тих, хто відбуває покарання за скоєні тяжкі кримінальні злочини.

«Більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених», – додають у Генштабі.

Нагадаємо, ПВК «Вагнер» є однією з найбільших російських приватних військових компаній. Її засновником вважають наближеного до Путіна бізнесмена Євгенія Пригожина.

Після повномасштабного нападу РФ «вагнерівці» активно воюють, зокрема, на Донбасі. Саме ці найманці штурмують Бахмут і Соледар, застосовуючи тактику «гарматного м’яса».

До лав «Вагнера» вербували політв’язнів у Чечні, ув’язнених не лише у самих російських тюрмах, в тому числі й хворих на ВІЛ та гепатити, працівників промислових підприємств у РФ, а потім у ПВК вирішили відправляти й мобілізованих росіян.

Додамо, що найближчим часом США введуть додаткові санкції проти російської ПВК «Вагнер», яка допомагає військовим РФ у війні проти України, та визнають її транснаціональною злочинною організацією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *