ОСТАННІ НОВИНИ

У «вагнерівці» масово набирають в’язнів із ВІЛ і гепатитом, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Російська ПВК «Вагнер» почала масово рекрутувати в’язнів, що страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема на ВІЛ та гепатит C. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Найманців із такими хворобами росіяни позначають, видаючи їм спеціальні браслети. Червоні браслети змушують одягати тим, у кого є ВІЛ, білі – тим, у кого гепатит.

«Явище вже набуло масового характеру. Так, лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області до ПВК «Вагнер» було «мобілізовано» понад сотню в’язнів із підтвердженим ВІЛом або гепатитом С», – кажуть у розвідці.

Такою ситуацією обурюються інші бойовики, які змушені служити поруч з інфікованими. Відомо, що російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ.

Серед полонених «вагнерівців» в Україні вже виявили осіб із ВІЛ та гепатитом. Вони підтверджують інформацію про масове «рекрутування» інфікованих в’язнів до ПВК «Вагнер».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *