ОСТАННІ НОВИНИ

«Мале карпатське коло»: на Львівщині взялися за ремонт дороги Славське-Вигода

Вероніка Рой

|

В межах проєкту «Мале карпатське коло» на Львівщині стартував ремонт дороги місцевого значення С141515 Славське-Вигода. Про це повідомили у департаменті дорожнього господарства Львівської ОДА.

 

Як йдеться у повідомленні, розпочато поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого С141515 Славське-Вигода км 4+878 – км 8+100, що в Сколівському району. Ця дорога повинна в подальшому з’єднати Львівську та Івано-Франківську області.

Під час ремонту у 2020 році заплановано відремонтувати близько 3,2 км дороги, в межах населених пунктів влаштувати хідники, провести роботи з водовідведення. На виконання цих робіт з державного дорожнього фонду у 2020 році передбачено 24 млн. гривень.

Роботи виконує підрядна організаціє ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Нагадаємо, наприкінці минулого року три області: Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю у межах проєкту «Мале Карпатське коло». Передусім, він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Як відомо, на початку вересня на Сколівщині стартував ремонт дороги Славське – Хащованя, яка стане частиною «Малого Карпатського кола».

Зазначимо, що дорогу Славське – Хащованя ремонтують у межах нового карпатського шляху. Вона має з’єднати Львівську область із Закарпаттям. Так, зараз щоб доїхати зі Славського до Пилипця, потрібно витратити більше трьох годин (траса Київ – Чоп, Нижні і Верхні ворота). Втім проклавши дороги «Малого карпатського кола» час поїздки скоротиться до 30 хвилин.

Довжина малого карпатського кола становитиме 100 км. На деяких ділянках дорога вже існує, в інших її зведуть з нуля. Попередня вартість реалізації такого проєкту становить 1 мільярд гривень. За найоптимістичнішими прогнозами, завершити всі роботи можуть у 2023 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *