ОСТАННІ НОВИНИ

Родинам померлих від COVID-19 медпрацівників виплатять по сто тисяч з бюджету Львівщини

Соломія Головіна

|

Родинам померлих від коронавірусу медиків обласних лікарень, що перебувають на передовій у боротьбі з COVID-19, виплатять одноразову допомогу у розмірі 100 тис. грн з обласного бюджету. Відповідне рішення у четвер, 4 червня, ухвалили депутати Львівської облради під час сесійного засідання, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Зауважимо, що мова йде про працівників Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

«Для цього доручаємо Львівській ОДА в термін до 1 липня 2020 року напрацювати доповнення до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян у Львівській області на 2018 – 2020 роки», – цитує пресслужба ЛОР голову постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак.

Крім того, 19 травня Львівська обласна рада започаткувала надання разової допомоги працівникам комунальних некомерційних підприємств, у яких підтверджено діагноз захворювання COVID-19 і які пройшли стаціонарне лікування за період 12 березня – 15 травня 2020 року, інформує пресслужба ЛОР.

«Відтак, аби допомогу отримали й ті працівники медзакладів, які захворіють пізніше, вирішено подовжити вищеназваний період до 5 липня 2020 року. Важливо, що ми додаємо до затверджених допомог не тільки оклади, а й надбавки», – наголосив Олег Домчак.

Отож, допомога надаватиметься у розмірі:

  • двох посадових окладів (з підвищенням) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок відповідно до законодавства  для працівників Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (швидка), Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».
  • одного посадового окладу (з підвищенням) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок відповідно до законодавства для працівників інших медичних комунальних закладів Львівської обласної ради.

Нагадаємо, що у Львівській облраді вирішили спрямувати 5 млн грн на квітневі доплати медикам, які борються з COVID-19, а також тим медикам, які захворіли на коронавірус.

Станом на 2 червня на Львівщині одужало 111 медиків з 372 інфікованих на коронавірус.

Своєю чергою у Львівській міській раді вирішили виплачувати усім медикам, які захворіють на коронавірус, по 100 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *