ОСТАННІ НОВИНИ

Суд з поновлення Юліанна Винницького на посаді керівника Органного залу триває. До справи залучать діючого директора

Соломія Григор'єва

|

У Франківському районному суді Львова відбулося третє судове засідання по справі Юліанна Винницького, який хоче поновитися на посаді директора Львівського будинку органної та камерної музики. Про це з місця подій повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

На попередньому засіданні відбулося заслуховування свідків сторони позивача, тобто екс-директора органного залу Юліанна Винницкого. Сьогодні, 19 квітня, суд заслуховував свідків сторони відповідача – управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради.

Свідками були члени конкурсної комісії, яка обирала директора Львівського органного залу: Юлія Хомчин, Олег Онищак та Ганна Лесько. Усі троє свідків зазначили, що перший конкурс на обрання директора мистецького закладу був нелегітимним. Зокрема, один член комісії взагалі не був присутнім на заслуховуванні програм кандидатів на цю посаду і пройшов лише на голосування уже з точним рішенням за кого віддати свій голос, а ще двоє членів комісії відкрито говорили про те, що голосуватимуть за Юліанна Винницького, адже перебувають з ним у дружніх стосунках.

Після заслуховування свідків сторона позивача подала клопотання про залучення до судової справи третьої особи – діючого директора Львівського органного залу Івана Остаповича. Відтак, після перерви суд виніс рішення про залучення Івана Остаповича до справи. Наступне судове засідання по цій справі відбудеться 7 травня об 11:40.

“Я звернувся до суду, бо я переміг у конкурсі за результатами голосування конкурсної комісії. Цей конкурс владою був визнаний недійсним. Саме тому я тут. Я вірю в український суд, бо я сюди прийшов за правдою і справедливістю”, – розповів у коментарі Львівському порталу Юліан Винницький.

В свою чергу директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда запевнила, що перший конкурс й справді визнали недійсним, але не безпідставно.

“Згідно закону України “Про культуру” було оголошено конкурс і ми, як орган управління маємо дбати про дотримання процедури проведення такого конкурсу. Але ми не маємо жодного впливу на комісію. З нашого боку все було дотримано в межах чинного законодавства, а от члени конкурсної комісії зазначають, що було зафіксовано ряд порушень. Цей конкурс викликав величезний публічний резонанс і ми отримали 63 скарги щодо порушення процедури. Відтак, ми провели повторний конкурс, який і обрав Івана Остаповича”, – пояснила Наталія Бунда.

Сам Іван Остапович сказав Львівському порталу, що буде долучатись до судового процесу, адже своє призначення вважає законним.

“Однозначно я буду долучатись до справи, вважаю це потрібним. Я висловлю свою думку, розкажу, як все по факту відбувалося, тому я радий, що суд обрав таке рішення”, – зазначив директор Органного залу.

Як раніше повідомляв Львівський портал, у серпні 2017 цього року у Львові відбувся конкурс на посаду керівника Органного залу – тоді перемогу здобув Юліан Винницький, який обіймає цю посаду з 1988 року. Під час та після проведення конкурсу у мистецьких колах почався бунт через ймовірні порушення під час проведення конкурсу. Відтак у Львові створили спецкомісію, яка підтвердила факти порушень, тому  було оголошено новий конкурс на заміщення посади керівника Органного дому.

Після чого діючий директор Органного залу Юліан Винницький звернувся у поліцію через оголошення повторного конкурсу на посаду, яку він обіймає майже 30 років. У мерії заявляли про блокування конкурсу. Із другої спроби директором Органного дому став Іван Остапович. Утім колишній директор Органного залу через суд намагається поновитися на посаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *