ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії Львова повідомили про блокування конкурсу на керівника Органного залу

Єва Корнійчук

|

Сьогодні, 30 жовтня, у Львівській міській раді відбулася зустріч членів конкурсної комісії щодо обрання керівника Будинку органної та камерної музики у Львові. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зауважив, що можливість проведення конкурсу усіляко блокується, і це схоже на тиск і спробу призначення керівника Будинку органної та камерної музики у Львові не у прозорий конкурсний спосіб, а «в ручному режимі»..

«Сьогодні хочемо пояснити дуже складну і неоднозначну ситуацію, яка склалася довкола проведення конкурсу на посаду директора Будинку органної та камерної музики у Львові.

Було оголошено конкурс, проведено усю процедуру і в п’ятницю мало відбутися перше засідання конкурсної комісії.

Однак воно було перенесено, адже до нас надійшов лист від одного з кандидатів на посаду директора Будинку органної та камерної музики у Львові, про те, що є ухвала суду про відкриття провадження. Хоча є дві ухвали – друга про забезпечення заходу.

Окрім того в нас є ще чотири листи про те, що ми не визнали результати проведення першого конкурсу, з різних структур: з Національної поліції, з Міністерства культури, з Професійної спілки працівників культури центрального комітету і також Львівської області, що можна розцінювати як тиск на проведення конкурсу.

Зазначу, що ми, як орган управління, діємо згідно з чинним законодавством, і відповідно до Закону України «Про культуру» дотримуємося процедур і чітких термінів.

Хочу наголосити, що результатів першого конкурсу не було тому, що не було належно оформленого протоколу з результатами засідання, відтак не було визначено переможця. Тобто Львівська міська рада не мала з ким підписувати контракт.

Якщо говорити про ці листи, то від нас вимагають надати підтверджуючі  результати конкурсу документи, але ми їх не можемо надати, адже їх фактично не існує, оскільки немає оформленого протоколу, який підписали всі члени конкурсної комісії.

Зараз заблоковано роботу Будинку органної та камерної музики у Львові, а також можливість проведення конкурсу. Проте ми діємо в правовому полі і з’ясовуємо усі обставини»,-  зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР.

«З тих документів, листів та ухвал, які ми отримали, можна казати, що робота є заблокованою в прямому сенсі, оскільки є закон, якого ми повинні і будемо дотримуватися, попри те, що чиниться тиск на розпорядника і безпосередньо на управління культури ЛМР.

Але з іншого боку схоже на те, що це спроба призначення керівника Будинку органної та камерної музики у Львові не у прозорий конкурсний спосіб, а «в ручному режимі».

Саме тому ми хочемо вас проінформувати, що будемо суворо дотримуватись і виконувати вимоги та процедури законодавства, щоб керівник був обраний виключно на конкурсній основі.

Додам, що найцікавіше було, коли надійшов лист від Галицького відділу національної поліції, тобто орган, який має займатися дещо іншими питаннями, проте вони підіймають питання чи усіма членами конкурсної комісії підписані протоколи, якщо ні, то у зв’язку з чим. Насправді, виникає зустрічне питання – чи це є дійсно повноваженням та компетенцією Галицького відділу поліції.

З іншого боку є Міністерство культури – інституція, яка мала би бути першочерговим провайдером втілення законів України про проведення конкурсу, натомість вона також висловлює дуже дивну позицію.

Станом на сьогодні наша діяльність щодо проведення конкурсу – заблокована. І ми будемо дотримуватися усіх вимог чинного законодавства, якими би вони на перший погляд абсурдними не здавалися, і зробимо усе, щоб керівник Будинку органної та камерної музики у Львові був обраний прозоро і на конкурсній основі»,- додав Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Нагадаємо, у серпні цього року у Львові відбувся конкурс на посаду керівника Органного залу – тоді перемогу здобув Юліан Винницький, який обіймає цю посаду з 1988 року. Під час та після проведення конкурсу у мистецьких колах почався бунт через ймовірні порушення під час проведення конкурсу. Відтак у Львові створили спецкомісію, яка підтвердила факти порушень, тому  було оголошено новий конкурс на заміщення посади керівника Органного дому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *