ОСТАННІ НОВИНИ

США ініціювали новий пакет допомоги Україні у 50 мільярдів доларів, ‒ ЗМІ

Маркіян Рой

|

Сполучені Штати Америки ведуть переговори з країнами G7 про те, щоб надати Україні допомогу в розмірі 50 мільярдів доларів. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Bloomberg.

Значна частина грошей буде виділена за рахунок надприбутків від заморожених російських активів, більшість яких перебуває у Європі.

За словами інформаторів агентства, знайомих з ситуацією, цей план обговорюється між країнами G-7.

США наполягають на досягненні угоди під час зустрічі лідерів G-7 в Італії в червні. Проте, обізнані люди зазначили, що обговорення цієї теми було складним, і підписання угоди може зайняти місяці.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

23 квітня законопроєкт схвалив також і Сенат, на наступний день документ відразу підписав президент США. При цьому Джо Байден запевнив, що поставки зброї почнуться невідкладно.

Пентагон того ж таки 24 квітня оголосив новий пакет військової допомоги для України на мільярд доларів. До нього увійшли ракети і снаряди, БМП Bradley, броньовані машини MRAP і Humvee тощо.

Водночас американські ЗМІ вже анонсували, що в цей пакет можуть уперше увійти далекобійні ракети ATACMS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *