ОСТАННІ НОВИНИ

Під час відновлення Бородянки на Київщині «зникли» майже 20 мільйонів гривень

Маркіян Рой

|

Аудитори Північного офісу Держаудитслужби виявили збитків на 19,8 млн грн при відновлювальних роботах у Бородянці Київської області. Про це повідомила Державна аудиторська служба України.

«Під час ревізії Бородянської селищної ради аудитори Північного офісу Держаудитслужби виявили збитків на 19,8 млн грн, які були виділені на відновлення населеного пункту, що значно постраждав під час російської окупації», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основна частина порушень на суму 14 млн грн – відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону.

«До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн», – повідомили у Держаудитслужбі.

Крім того, згідно з чек-листами за програмою «єВідновлення», на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. Проте аудитори з’ясували, що таку ж суму, за рахунками, було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння. Такий підхід до використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків.

Інформацію про виявлені порушення було передано в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *