ОСТАННІ НОВИНИ

Росія за місяць понад 440 разів застосувала хімічні боєприпаси

Маркіян Рой

|

У квітні зафіксовані 444 випадки застосування російськими військами боєприпасів зі вмістом небезпечних хімічних речовин. Про це повідомило командування Сил підтримки Збройних сил України.

«Протягом останнього місяця мобільними групами угруповання сил і засобів підтримки та іншими підрозділами Сил оборони зафіксовано 444 випадок застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних речовин, що на 71 випадків більше, ніж за попередній період», – йдеться в повідомленні.

Загалом Силами оборони України за період з лютого 2023 року по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадків застосувань російською федерацією боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Основним способом є використання безпілотних літальних апаратів переважно зі скидом гранат К-51.

Росія продовжує застосовувати боєприпаси, що містять небезпечні хімічні речовини, чим порушує Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення, а також закони та звичаї ведення війни.

Нагадаємо, нещодавно США підтвердили, що російські війська застосували проти Збройних Сил України заборонену хімічну речовину хлорпікрин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *