ОСТАННІ НОВИНИ

Розстріл поліцейських: прокуратура перевіряє причетність двох військових. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Слідство розглядає причетність двох військовослужбовців до розстрілу поліцейських уночі 20 квітня у Вінницькій області. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Скриншот із відео, записаного на нагрудну камеру поліцейських, УП

За попередніми даними, вбивство сталось близько 01:40 ночі поблизу села Яланець Бершадської ОТГ на Вінниччині. Тут патрульні відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль, всередині якого були двоє чоловіків.

Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції, 20-річний Максим Зарецький, загинув, а його напарник отримав поранення. Після цього стрільці втекли.

«Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців», – коротко констатують прокурори.

Тим часом у Силах оборони півдня України кажуть, що підозрювані більше року тому служили у лавах 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу.

ДОПОВНЕНО: згодом у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що чоловіки в автомобілі, зафіксовані бодікамерами поліцейських, є чинними військовими однієї з військових частин.

І Сили оборони півдня, і Сухопутні війська ЗСУ засудили розстріл поліцейських та запевнили, що максимально сприятимуть правоохоронцям у розслідуванні. У цих військових структурах наполягають на притягненні до відповідальності винних.

У Нацполіції додали, що вбитий поліцейський Максим Зарецький з 2021 року навчався у Національній академії внутрішніх справ та вже півтора роки служив у секторі реагування патрульної поліції. Був єдиним сином у сім’ї.

Нагадаємо, вранці 20 квітня правоохоронці заявили, що попередньо встановили особи зловмисників, які розстріляли поліцейських.

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію, орієнтування розіслали в усі регіональних підрозділів Нацполіції. Пошуки тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *