ОСТАННІ НОВИНИ

Багаття загасити легше ніж ліс. Мешканців Львівщини закликають берегти природу від пожеж

Соломія Головіна

|

Лісівники закликають жителів області не розводити багаття у недозволених місцях на природі та не дозволяти дітям гратися з вогнем. Про це Львівському порталу повідомили у відділі охорони, захисту лісу та мисливського господарства Львівського ОУЛМГ.

 

У зв’язку із значним потеплінням і відсутністю опадів, що сприятиме підвищенню пожежної небезпеки в лісах, враховуючи наближення вихідних та святкових днів, обласне управління звертається до мешканців бути обережними з вогнем у межах будь-якої природної території, не розводити багаття у недозволеному місці, не дозволяти дітям гратися з вогнем.

«Не випадково на в’їздах до лісу встановлені шлагбауми, аншлаги, що закликають громадян берегти ліс від вогню та від засмічення побутовими відходами», – зазначається у повідомленні.

Так, із початку року рейдовими бригадами лісогосподарських підприємств управління складено 27 протоколів на порушників вимог пожежної безпеки в лісах.

«Якщо ж пожежа розгорілася, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше зателефонуйте до служби порятунку за телефоном «101» чи повідомте лісову охорону (тел.297-61-21) або органи місцевого самоврядування», – наголошують в обласному управлінні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *