ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман заявив, що уряд підняв ціни на газ значно менше, ніж мав би

Олександр Косик

|

Підвищення цін на газ стало значно меншим за первинні вимоги Міжнародного валютного фонду.  Про це 21 жовтня в ефірі телеканалу «Україна» заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба КМУ.

 

За словами Гройсмана, однією з умов продовження співпраці з партнерами, передусім МВФ, стало підвищення цін на газ для населення.

«Втім, це підвищення стало значно меншим за первинні вимоги. У мене було два варіанти – аби домовитися про мінімальне зростання цін на газ  і продовжити співпрацю. Або увійти у дефолт. Це  банкрутство країни… Цього неможливо було допустити», – заявив Гройсман.

Він додав, що уряд вважає необхідним продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями задля забезпечення політики виплати боргів і зниження навантаження на бюджет.

«Ми працюємо з фінансовими ринками світу, аби віддати кредити, які на нас поклали минулі уряди протягом 2005- 2013 років. Зараз ми щороку платимо 5 млрд доларів в якості обслуговування (взятого тоді) боргу», – зазначив глава КМУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *