ОСТАННІ НОВИНИ

Переселенці та бійці АТО можуть отримати гранти на відкриття бізнесу. Деталі

Єва Корнійчук

|

Внутрішньо переселені особи та АТОвці мають шанси отримати у Львові гранти, аби започаткувати власну справу.

 

Як повідомили львівському порталу у прес-службі Львівської міськради, навчально-консультаційний проект грантової підтримки спрямований передусім на внутрішньо переміщених осіб, які шукають шляхи для започаткування свого бізнесу та прагнуть налагодити ділові контакти. А також для представників місцевих громад, демобілізованих учасників АТО, яким буває важко реалізувати себе у мирному житті через непрості соціально-економічні умови та проблеми із працевлаштуванням.

«Головне завдання громадських організацій як «третього сектору» – сприяти тому, щоб ті категорії населення України, які найбільше постраждали від конфлікту на Сході, були корисним елементами нашого суспільства та економіки, – каже керівник проекту Христина Коваль. – Тому під час відбору учасників перевага буде надаватися внутрішньо-переміщеним особам – 65 відсотків від загальної кількості, та представникам місцевих громад та учасникам АТО і членам їхніх сімей – 35 відсотків».

Проект включатиме кілька етапів, що охоплять грудень 2017-го та лютий 2018-го року, заявки на участь можна подавати до 26 грудня 2017 року. Після відбору учасників чекатиме інтенсивне навчання у двох напрямах «Профорієнтація» та «Самозайнятість». Наступним кроком стане Конкурс кращих проектів, які оцінюватиме експертна комісія МОМ. Переможці отримають гранти на придбання обладнання (на суму до 558 фунтів стерлінгів) та гранти на навчання на вузькопрофесійних курсах (на суму до 350 фунтів стерлінгів). Куратори проекту будуть не лише навчати тих, хто хоче розпочати власну справу чи розширити вже існуючий бізнес, але й  допомагатимуть консультаціями.

Такий проект сприятиме розвитку мікропідприємництва на Львівщині. Новий досвід та ділові контакти, знайомство з місцевим ринком і грантова підтримка дозволять внутрішньо переміщеним особам, вразливим представникам місцевих громад та демобілізованим учасникам АТО знайти себе в улюбленій справі, перетворивши її на власний прибутковий бізнес.

Дізнатися більше про умови участі у проекті «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо-переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні» можна за посиланням https://bc-club.org.ua/events/2017122678.html.

Контактна особа: Наталія Байцар, тел. 096 458 64 26.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *