ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівська залізниця» знову переплатить кілька мільйонів за кабелі улюбленій «прокладці», - документи

Лаврентій Дубич

|

Регіональна філія «Львівська залізниця» провела чергові тендери на закупівлю кабельної продукції. В результаті відхилення більш вигідних пропозицій залізниця переплатить 2,3 мільйони ТОВ «Техелектропром». Про це повідомляє Zалізниця без корупції.

 

В результаті аукціонів ТОВ «Дніпет-Україна» та ТОВ «Кабель Центр Україна» пропонували ціни, які суттєво відрізнялися від пропозиції ТОВ «Техелектропром». Проте тендерний комітет відхилив учасників з дешевшими пропозиціями через надання ними окремих документів без перекладу на українську мову. Також тендерний комітет побачив порушення в тому, що ТОВ «Дніпет-Україна» вказала гарантійний термін на свою продукції тривалістю 3 року, тоді як тендерна документація вимагала 2,5 роки від моменту прийняття в експлуатацію.

Отже як бачимо більше не значить краще. Принаймні в розумінні тендерного комітету «Львівської залізниці».

Таким чином тендерний комітет в усіх трьох процедурах визначив переможцем ТОВ «Техелектропром», сумарна пропозиція якого була дорожчою на 2,3 мільйони або 40%.

Перед цим закупівлю аналогічної продукції, намагалася провести філія «Центр забезпечення виробництва». Тоді також  в результаті відхилень тендерним комітетом перемогу отримало ТОВ «Техелектропром» з двічі вищими цінами ніж у конкурентів.

Проте попередню закупівлю було відмінено за рішенням АМКУ через виявлені порушення та дискримінаційний підхід з боку замовника.

ТОВ «Техелектропром» зі статутним капіталом 1 тисяча гривень зареєстровано за адресою масової реєстрації в м. Київ по вулиці Здолбунівській, 7-Д. За цією ж адресою прописані ще понад 80 різних фірм.

За останні 3 роки фірма виграла державні тендери на суму 268 мільйонів гривень. З них 197,4 мільйони від Філії «Центр забезпечення виробництва». Іще 50 мільйонів від інших підрозділів Укрзалізниці.

ТОВ «Техелектромпром» разом з іншим учасником вказаних тендерів ТОВ «Еней» є фігурантом кримінальної справи СБУ №12016000000000350 від 05.08.2016 за фактом заволодіння службовими особами ТОВ «Еней» та Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця», державними коштами в особливо великих розмірах.

За даними слідства менеджер ТОВ «Еней» є фактичним керівником ТОВ «Техелектропром», таким чином фірми є пов’язаними між собою і реалізують спільний намір привласнення державних коштів.

Раніше Львівська залізниця купувала кабелі у ТОВ “Техелектропром” на 30% дорожче ніж на ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *