ОСТАННІ НОВИНИ

Невідомі зламали сайт «Львівводоканалу» для виробництва криптовалюти

Єва Корнійчук

|

У ЛМКП «Львівводоканал» повідомили, що підприємство звернулося у правоохоронні органи з приводу можливого факту несанкціонованого втручання в роботу веб-сайту lvivvodokanal.com.ua, що могло призвести до розповсюдження шкідливого програмного забезпечення у мережі Інтернет».

 

Начальник відділу зав’язків з громадськістю ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата розповіла: «Нещодавно, 16 листопада, на підприємство надійшов електронний лист з повідомленням, що на офіційному сайті ЛМКП «Львівводоканал» розміщена програма для виробництва (майнінгу) криптовалюти. Після перевірки наведеного факту сайт був заблокований до 17 листопада – до моменту видалення шкідливого коду. Водночас ми скерували офіційну заяву в СБУ з проханням вжити заходи для встановлення зловмисників та притягнення їх до відповідальності».

На підприємстві запевняють, що через сайт ЛМКП «Львівводоканал» немає прямого доступу до персональних даних абонентів, то ж витік персональної інформації виключений.

«Натомість ця ситуація ще раз підкреслює актуальність інтернет-безпеки сайтів комунальних підприємств, на які щоденно заходить велика кількість користувачів. Надалі ми будемо вживати додаткових заходів для підсилення захисту сайту»,- додала У. Горбата.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *