ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові батьків школярів хочуть звільнити від оплати послуг охорони

Катерина Родак

|

У Львові хочуть ввести посаду охоронця у міських школах, проте ще думають, чи наймати охоронну фірму, чи людей «з вулиці». Відповідне рішення сьогодні, 17 листопада, розглянув виконавчий комітет львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, виконком розглянув рішення «Про введення до штатних розписів загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова посади охоронника».

За словами керівника міського управління освіти Зоряни Довганик, у штатний розпис кожної школи міста хочуть ввести одну посаду охоронця. У його обов’язки входитиме обхід території школи та недопуск в приміщення навчального закладу сторонніх осіб. На питання, як охоронець буде поєднувати  дві функції, З. Довганик зазначила:

«Там, де немає камер відеоспостереження, до посадових обов’язків входить обхід території. Але якщо ми будемо передбачати забезпечення системи відеоспостереження,  сигналізацію і тривожну кнопку навчальний заклад, то в охоронника не буде потреби обходити такий заклад у подальшому. Сьогодні ми вже маємо 10 навчальних закладів, які є забезпечені такою сигналізацією».

«Ця система, що зараз працює у школах, передбачає, що ми звільняємо двох сторожів на ніч. Але у нас є тривожна кнопка, датчики охорони, сигналізація. І така послуга коштує 10 000 гривень в місяць», – додала вона.

За словами посадовиці, власне охоронець школи буде отримувати на руки три тисячі гривень.

«Це зарплата пенсіонера, який буде в куточку сидіти», – відреагував заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Також члени виконкому запропонували  провести перемовини з охоронними фірмами щодо співпраці.

«Може, краще простіше з аутсорсингом, де люди вже є натреновані? Які знають, як правильно себе вести у тій чи іншій ситуації. А коли ми зараз наберемо охоронців, то треба ще брати на себе функцію навчити правильно цих людей працювати», – прокоментував заступник міського голови з економічних питань Геннадій Васьків.

Зараз, за словами Зоряни Довганик, охоронні фірми наймають батьки. У разі, якщо батьки відмовляються платити за таку послугу, – обов’язки охоронця виконує прибиральниця чи інший працівник школи.

Нагадаємо, нещодавно у Львові втретє обікрали школу “Дивосвіт”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *