ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова батькам розказували, як вберегти своїх малюків від опіків

|

Сьогодні, 7 липня, біля Оперного театру провели акцію «Проти опіків». У рамках якої організатори розказали батькам про основні правила поведінки із дітьми на кухні, щоб запобігти опікам, а також про основи першої допомоги після опіків гарячою рідиною, передає Львівський портал.

Під час акції організатори роздавали батькам буклети з порадами про надання першої медичної допомоги при опіках, а малюкам надувні кульки. Також на площі перед Оперним театром працювали аніматори.

За словами координатора проекту «Проти опіків» Мирослави Децик, найбільш поширені травми серед дітей в Україні – це опіки гарячою рідиною.

«Таку акцію ми проводимо вже втретє. Таким заходом ми популяризуємо наш проект «Проти опіків» і хочемо привернути увагу батьків до такої важливої проблеми, як побутові опіки і опіки гарячим рідинами у дітей.  Адже в Україні щорічно травмується до 10 тисяч дітей, а у Львові це число коливається в межах 600-700 дітей», – розповіла вона.

Також Мирослава Децик додала, що найчастіше діти отримують опіки на кухні.

«Нашим батькам необхідно бути дуже уважними на кухні та в побуті, адже маленька дитина потребує особливої уваги. Не можна залишати дитину без нагляду, оскільки необережне поводження з рідинами може призвестити до того, що дитина отримає опіки на все життя. Тому що опік – це захворювання, яке не лікується.  Також хотіла додати, що в ніякому разі не можна займатись самолікуванням. Адже часто наші батьки змащують опіки олією та різними кремами, після чого дітей госпіталізують у важкому стані», – зауважила вона.

Перша медична допомога при опіках:

  • Завжди забирайте ураженого від джерела опіку;
  • Видаліть увесь забруднений одяг ;
  • Охолодіть ураженого за допомогою вологої тканини або холодної води;
  • Помістіть чисте, сухе покриття на травмовану ділянку;

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *