ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові працівники горілчаного заводу «Княгинин» знову вимагали не допустити його закриття

|

У Львівському апеляційному господарському суді сьогодні, 27 червня, відбулося друге засідання з розгляду апеляційної скарги щодо банкрутства лікеро-горілчаного заводу «Княгинин» в Івано-Франківську. Під стінами будівлі влаштували пікет працівники підприємства, які переконані, що їхнє підприємство свідомо ведуть до повного знищення, адже горілчана галузь не може бути збитковою.

Нагадаємо, у квітні Господарський суд Івано-Франківської області ухвалив постанову, якою визнав підприємство банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. Таку постанову суду оскаржила прокуратура Івано-Франківської області і направила апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду. Власне, перше засідання суду відбулося 14 червня, проте розгляд справи відклали на сьогодні через неготовність сторін.

Десятки працівників лікеро-горілчаного заводу знову прийшли під стіни Львівського апеляційного господарського суду. Люди вкрай обурені ситуацією і вимагають не допустити нищення та ліквідації державного підприємства. Пікетувальники тримали в руках плакати з написами «Судді, допоможіть побороти горілчану мафію», «Немає підстав для ліквідації «Княгинина», «Податкова і банда – одна горілчана мафія», «Керівництво спиртоб’єднанням – державі, а не бандитам».

Своєю чергою т.в.о генерального директора Івано-Франківського обласного державного об’єнання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Зінаїда Гаргат переконана, що їхній завод може успішно працювати, але певні сили свідомо ведуть його до знищення.

«На підприємстві з 2011 року працює організована група осіб, яка цілеспрямовано, навмисно і свідомо доводить це підприємство до банкрутства. Те, що зараз відбувається, – ніяка не ліквідація, а масштабна корупційна схема захоплення державного підприємства», – заявила керівник у залі суду.

За її словами, не дочекавшись рішення Львівського апеляційного господарського суду, ці особи захопили і взяли в свої руки підприємство.

«Наш завод може нормально функціонувати, маємо всі виробничі потужності, трудовий колектив, торгову марку, рецептури для виготовлення акцизної продукції. Нам лише потрібно припинити на підприємстві корупційні схеми, зловживання, завдяки яким підприємство довели до стійкої фінансової неплатоспроможності, дати можливість запустити виробництво. Тобто, не створювати умови для того, щоби ринок наповнювала контрафактна аналогічна продукція нашої торгової марки «Княгинин» і працювати, заробляти кошти, погашати боргові зобов’язання», – сказала Зінаїда Гаргат.

Керівник горілчаного заводу наголосила, що виробничі процеси зупинені тільки для того, щоби ринок наповнювався аналогічною продукцією, яка виготовляється контрафактним шляхом.

«Так, у 2016 році підприємство виготовило продукції на 31 млн грн. Це просто мізер, адже лише наша місячна норма є вдвічі більшою. А з початку цього року завод і взагалі стоїть…», – бідкалася вона.

Додамо, що, окрім прокуратури, апеляційну скаргу подало і Міністерство агрополітики, однак на нинішнє засідання суду ніхто із представників відомства не з’явився. Отож, Львівський апеляційний господарський суд продовжить розгляд справи 5 липня о 9.30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *