ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть лікарів, з провини яких помер пацієнт

|

На Львівщині судитимуть лікарів, через недбалість яких померла людина. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження відносно лікаря-травматолога та лікаря-реаніматолога Буської центральної районної лікарні, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого чи несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, що останні, як засвідчила низка експертиз, не провели ретельного динамічного спостереження за станом пацієнта та неналежно виконували свої професійні обов’язки, надаючи медичну допомогу, внаслідок чого в жовтні 2015 року у реанімаційному відділенні лікарні помер пацієнт.

За вчинення вказаного злочину лікарям загрожує покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або позбавлення волі до 2 років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *