ОСТАННІ НОВИНИ

Фільм львівських режисерів про «незвичних людей» став призером відомого американського фестивалю

|

Документальний фільм «Борщ» українських режисерів-аматорів Сашка та Дарини Балабай зі Львова став призером на ювілейному 50-му фестивалі у Х’юстоні WorldFest’і в категоріі «Етика та культура». Про це Львівському порталу повідомили творці стрічки.

У фільмі йде мова про «незвичних людей», які приїхали до Львова з виставою. «Незвичні люди» – так режисери назвали осіб з особливими потребами. В зйомках брали участь люди з ДЦП, на візках та супроводжуючі їх волонтери. За час спілкування з цими чудовими людьми було зібрано багато матеріалу, створено паралельну креативну сюжетну лінію та змонтовано фільм. До процесу виробництва не був залучений жоден спонсор. Все – від зйомок фільму, монтажу, титрування англійською, кольорокорекціі та звуку – автори робили власноруч.

«Борщ» – це одна з робіт режисерів Сашка та Дарини. Загалом вони знімають велику кількість різнопланових оглядових відео про Львів та Західну Украіну. Також в їх доробку є документальний фільм «Скажи брррум або чорна будка» який розповідає про найбільший в світі фото-портретний проект «Добрі фото Львів». Зазначений фільм також прийняв участь у багатьох міжнародних фестивалях. На цьому режисери не збираються зупинятись, і зараз збирають матеріали для наступних фільмів та проектів.

WorldFest – найстаріший фестиваль незалежного кіно і відео в світі і третій за значимістю в Північній Америці після Сан-Франциско і Нью-Йорка. Фестиваль став конкурсним з 1968 року. Був заснований титулованим режисером і продюсером Хантером Тоддом для підтримки незалежних режисерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *