ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Яворівщини обіцяють не допустити «Грибовичів-2» на території свого району, - депутат

|

Мешканці Яворівщини одноголосно проти сміттєзвалища на території свого району, і якщо з їхньою думкою не будуть рахуватися, це переросте у серйозний конфлікт. Про це сьогодні, 31 січня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради заявив депутат Дмитро Пазин, передає кореспондент Львівського порталу.

«Як всім нам відомо, у п’ятницю сталася одна досить погана подія, тому що за вказівкою прем’єр-міністра на території Яворівського району планують будувати нове звалище для ТПВ. Проблема є досить складною, це питання не обговорювалося ні з громадою Яворівського району, ні з жителями навколишніх сіл, які можуть сусідити з майбутнім сміттєзвалищем, ні з місцевою владою району, ні з обласними депутатами. Всіх просто поставили перед фактом про те, що нове сміттєзвалище побудують на території колишньої «Сірки» за кілька сотень метрів від санаторію «Шкло», від великого яворівського озера, від водозабору, з якого бере воду половина району, що може призвести до великої екологічної катастрофи», – зазначив він.

Також Дмитро Пазин наголосив на тому, що місцеві мешканці не допустять звести полігон на території району: «Вчора і позавчора відбувалися збори місцевих рад на території Яворівського району, де було одноголосно наголошено, що ніяке сміттєзвалище на цій території не буде побудовано. Громада проти. І дуже б не хотілося, щоб до нас не дослухалося, тому що це може призвести до конфлікту».

Також додамо, що Дмитро Пазин пропонував внести у порядок денний звернення до державних органів влади щодо недопущення розміщення на території Яворівського району полігону для сміття, втім його пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Як повідомляв Львівський портал, 30 січня, депутати Яворівської райради звернулися до Президента України, Кабміну, ВР та Львівської ОДА з проханням не дозволити розміщення сміттєпереробного заводу у районі.

Додамо, що 27 січня під час візиту прем’єр-міністра Володимира Гройсмана було прийнято рішення про передачу Львову ділянки на території гірничо-хімічного підприємства ДГХП «Сірка» у Яворівському районі під сміттєпереробний комплекс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *