ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий кличе українських надзвичайників рятувати Грибовичі, а Малехів – виділити землю

|

Міська влада Львова просить у керівництва держави доручити ДСНС розпочати протиаварійні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це сьогодні, 23 січня, на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як відомо, ціна питання – 48 мільйонів гривень, частину, за планами Андрія Садового, має виділити Львів, іншу половину – держава.

«Є проблема можливого зсуву на самому полігоні. І це була мета нашого робочого виїзду на «Збиранку». Без підключення ДСНС це буде вирішити неможливо. Я звернувся до прем’єра, щоб було доручення до ДСНС вчинити всі дії, щоб не було біди. Також сьогодні я мав розмову з в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун, я її попередив про можливі критичні наслідки стосовно ситуації по лінії епідеміології. Ми будемо кожного дня повідомляти про стан справ», – зазначив він.

Як розповів начальник департаменту житлового господарства Львівської міськради Сергій Бабак, для того, аби розпочати протиаварійні роботи, необхідно, аби Малехів виділив додаткову земельну ділянку.

«Сьогодні тіло полігону рухається. Якщо не провести жодних запобіжних заходів, і полігон буде рухатися далі, то відбудеться викид фільтратів назовні. Відповідно щоб цього не допустити, цю частину полігону, яка зсунулася і продовжує рухатися, над нею потрібно зробити рівномірний купол. Це дасть можливість зафіксувати рухоме тіло полігону.

По-друге, ми вже відпрацювали з науковцями один з методів очистки фільтратів, щоб привести їх до норми, і могти скидати в очисні споруди. Для цього потрібно побудувати ще одну дамбу. Якщо б стався порив існуючої дамби, то друга зможе його втримати. І саме ці роботи потрібно розпочати негайно.

Своєю чергою, місто вже звернулося до прем’єр-міністра України про залучення коштів із резервного фонду держави. Також Львів готовий виступити в частині співфінансування цих робіт. Реальна сума робіт становить 50 млн грн.

Також, щоб розпочати роботи потрібен дозвіл Малехівської сільської ради про виділення додатково земельної ділянки, куди б мала зайти будівельна техніка. Адже, відповідно до чинного законодавства, ми не можемо почати роботи на ділянці, яка не є виділена. Наразі такого дозволу в нас нема.

Ми мали розмову з сільським головою Малехова, з депутатами Малехівської сільської ради. Зараз розробляються проект проведення протиаварійних робіт на полігоні. З ним будуть ознайомлені депутати і голова, щоб вони прийняли відповідне рішення, яке вважатимуть за потрібне», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *