ОСТАННІ НОВИНИ

Під час виборчої кампанії в ОТГ Львівщини фіксують перші порушення

|

Координатор спостереження за виборами в ОТГ від Громадянської мережі «Опора» Наталія Радиш розповіла про перші порушення під час виборчої кампанії в шести об’єднаних територіальних громадах Львівщини, де 18 грудня відбудуться вибори. Про це вона повідомила сьогодні, 12 грудня, на прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

agitatsiya

«Попри те, що виборчий процес почався вкінці жовтня, активність як така почалася тиждень-півтора тому, коли кандидати розпочали свою агітацію. До цього наші спостерігачі не фіксували якихось грубих адміністративних порушень. Так, були деякі питання до роботи комісії, деякі з них можна сказати саботували роботу – не приходили на засідання і через це не можна було внести зміни до складу комісій, але через тиждень-два ці проблеми були вирішені…», – розповіла вона.

За її словами, протягом останнього тижня спостерігачі виявляють найбільше порушень щодо агітації.

«Так, буквально на двох кандидатів у Судовій Вишні наші спостерігачі написали скаргу в територіальну комісію про те, що по всьому місту розповсюджується агітація без вихідних даних», – пояснила Наталія Радиш.

Водночас вона додала, що також найбільш розповсюдженим порушенням є поширення агітаційних матеріалів у невстановлених місцях: «Під час кожного виборчого процесу органи місцевого самоврядування визначають місця, де кандидати мають право їх розміщувати. Натомість ми бачимо агітаційні матеріали на кожному стовпі, під’їзді…».

Фото: firtka.if.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *