ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії вшанують пам'ять загиблого воїна-співака Василя Сліпака

|

У середу, 14 грудня,  о 19:00  в рамках музичного циклу «Музичні вечори Людвіга ван Бетховена» у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір, присвячений світлій пам’яті колишнього вихованця «Дударика» Василя Сліпака. Для України цей концерт  – один з перших заходів, присвячених Василеві Сліпаку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі філармонії.

сліпак

 

Відомий оперний співак та соліст Паризької національної опери брав участь у бойових діях і загинув під час війни на Сході України влітку цього року. Посмертно нагороджений орденом «За мужність».

Львів’янин Василь Сліпак з дитинства пов’язав життя зі співом: з 9-ти років долучився до хорової капели «Дударик», з якою об’їздив близько 20 країн та виступав на найвідоміших світових сценах, зокрема, у Карнегі-холі та Соборі Паризької Богоматері. Згодом – навчання у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, численні фестивалі в Україні та закордоном. І ось – у 1997 році молодий (і єдиний в Україні) контртенор Василь Сліпак успішно проходить конкурс та стає солістом Паризької національної опери. Блискуча кар’єра та любов публіки, десятки ролей, перемог і відзнак… Тореадор та Фігаро, Дон Жуан та Мефістофель – лише в основному доробку співака понад 20 партій. А ще – безліч волонтерських проектів.

Фатальна поїздка на Донбас була для Василя Сліпка вже третьою: він брав участь у бойових діях у складі добровольчого українського корпусу «Правий сектор» в травні та вересні 2015 року. 29 червня 2016 року Василь загинув від кулі снайпера. На вшанування пам’яті співака відбулося вже більше десяти концертів у Франції, США та інших країнах.

На концерті виступить Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Тараса Криси та Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик». У програмі прозвучить «Missa Solemnis» (вона ж – «Урочиста меса») – один з пізніх творів Бетховена.

Окрім того, у фойє філармонії відкриється виставка «SILENT MEMORY» («Тиха пам’ять») присвячена Василю Сліпаку, де буде представлено 12 полотен із зображенням життєпису загиблого Героя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *