ОСТАННІ НОВИНИ

Доктор Джозеф Морено розповів про лікувальні властивості музики

|

У Львові 21-23 жовтня відомий професор-емерит у галузі музикотерапії зі США доктор Джозеф Морено провів навчальний семінар із використанням музики  у груповій терапії та психодрамі «Зіграй свою внутрішню музику». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

5b75bc403643fa71c32291e5c30d6c36_xl

«Мені було дуже приємно проводити такий семінар у Львові. Було 25 учасників, які гарно відреагували на ті методи, які використовувалися під час семінару. Усі вони представляють різні сфери мистецьких терапій. І хоча, здебільшого, займаюся музикотерапією, дуже зацікавлений у тому, як можна поєднати різноманітні креативні мистецькі терапії: використання музики, мистецтва, танців», – розповідає доктор Джозеф Морено і додає, що є направду дивовижні методи, які можна використовувати під час роботи з пацієнтами – використовувати музичну імпровізацію, працювати з музикою і психодрамою, які сприяють кращому самовираженню і допомагають долати життєві труднощі.

Як зауважив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, Львів продовжує тримати традицію міста, у якому вперше з’являються новинки та інновації. Поступово те все сучасне, що є у світі, приходить у Львів, тому і з’явився метод психотерапевтичного лікування у місті.

Також доктор Джозеф Морено запропонував створити у Львові першу в Україні асоціацію музикотерапії.

Довідка

Доктор Джозеф Морено – професор-емерит у галузі музикотерапії Мервільського університету, керівник Інституту Креативних Мистецьких Терапій ім. Морено у Сен-Луісі, штат Міссурі, США. Він довгий час застосовував міждисциплінарний підхід у своїй роботі та запровадив використання музики у психодрамі та у груповій терапії, а також у його широкій дослідницькій діяльності щодо питань місцевих музичних звичаїв та лікування навколо світу.

Автор книги «Зіграй свою внутрішню музику: Музикотерапія і психодрама»  (опублікована у Сент-Луїсі, перекладена російською мовою у 2009 році (Морено Дж. Включи свою внутреннюю музыку: Музыкальная терапия и психодрама / Пер. с англ.- М.: Когито-Центр, 2009. – 143 с.) та численних статей. Визнаний міжнародною спільнотою, Дж. Морено презентував свої авторські воркшопи у понад 50 країнах світу. У 2001 році був удостоєний Національної премії у галузі науки та публікацій Американської Музикотерапевтичної Асоціації.

Доктор Джозеф Морено поєднав два потужних терапевтичних методи: музикотерпію та психодраму.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *