ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова можуть пустити двоповерховий поїзд, який закупили ще до Євро-2012

|

Двоповерхові електропоїзди виробництва компанії Skoda перейдуть на баланс філії «Українська залізнична швидкісна компанія». Таке рішення прийняло правління ПАТ «Укрзалізниця» під час вчорашнього засідання. Раніше обслуговуванням цього рухомого складу займалася регіональна філія «Південна залізниця». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

7

Такі зміни пов’язані з тим, що саме Українська залізнична швидкісна компанія має відповідні технологічні потужності, кваліфікований персонал та необхідний досвід експлуатації швидкісного рухомого складу. До того ж це дозволить консолідувати експлуатацію всього швидкісного рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» в одній спеціалізованій філії.

«Нарешті виводимо з «кущів» багатостраждальний електропоїзд «Skoda». Говорю про необхідність цього з першого тижня свого перебування на посаді. Тримати було такий потяг без руху,– як мінімум, – недбалість, як максимум – предмет інтересу прокурорів», – голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

8

До 15 жовтня планується завершити ремонт за участю представників чеського заводу-виробника. Поїзд прийматиме в експлуатацію спеціальна комісія.

«Цього тижня чеські фахівці проведуть необхідні обстеження і тестування. Служби мають забезпечити її готовність до експлуатації до 1 листопада. Я, правда, хотів би, щоб це сталося вже у двадцятих числах жовтня», – зазначив голова правління.

Попередньо, проаналізувавши пасажиропотік, фахівці визначили такі найбільш прийнятні напрямки для двоповерхових поїздів: Київ – Полтава – Харків; Київ – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Львів. Ці електропоїзди  мають технічні  обмеження добового пробігу до 700 км.

Курсування електропоїздів на цих маршрутах дозволить вивільнити з обігу 18 пасажирських вагонів і використати їх на напрямку Київ – Херсон, де спостерігається попит пасажирів на перевезення. Також буде розроблено оптимальний графік руху поїздів, що обслуговуватимуться електропоїздами Skoda.

Українська залізнична швидкісна компанія має забезпечити готовність виходу на маршрути поїздів Skoda – локомотивні і поїзні бригади здійснять обкатку, будуть підготовлені ремонтні бригади.

6

Довідка

Два електропоїзди Skoda EJ675 City Elephant Укрзалізниця придбала у 2012 році перед проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. Ці поїзди – двосистемні (курсують електрифікованими ділянками на постійному та змінному струмі). Електропоїзд складається з 6 двоповерхових вагонів та має 607 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км за годину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *