ОСТАННІ НОВИНИ

Україна повернула Голландії викрадені цінні картини

|

У п’ятницю, 16 вересня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко у приміщенні Посольства Королівства Нідерландів урочисто передав твори мистецтва, які були викрадені з музею Західної Фрісляндії міста Хоорн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

1

«Я хотів би сьогодні привітати в першу чергу Службу безпеки України, яка змогла протягом десяти місяців свого розслідування повернути на батьківщину цю красу», – зазначив він.

Юрій Луценко підкреслив, що шедеври на весь світ відомого голландського мистецтва, мають належати не окремим злодіям, а всьому людству.

«Перш за все, я хотів би привітати пана директора музею, який зможе дарувати цю красу відвідувачам з усього світу»,- сказав він.

«Мені дуже приємно бути в цьому посольстві не з трагічною місією покладання квітів пам’яті жертв збитого лайнеру, не з метою співпраці з Офісом Генерального прокурора Голландії у цьому трагічному для нас випадку, а з цією метою. І це частина нашої роботи, яку ми із задоволенням будемо робити»,- зазначив Юрій Луценко.

Нагадаємо, 24 предмети живопису та 40 срібних виробів у 2005 році було викрадено з музею Західної Фрісляндії міста Хоорн (Королівство Нідерландів). За результатами успішної спецоперації проведеної у 2015 році частину викраденої експозиції, а саме 5 картини, було знайдено на території України.

Для організації повернення предметів живопису 8 вересня 2016 року заступник Генерального прокурора України Євген Єнін провів успішні переговори з представниками Національної поліції та Національної прокуратури Королівства Нідерландів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *