ОСТАННІ НОВИНИ

Радбез ООН підтвердила позицію щодо територіальної цілісності України

|

Рада безпеки ООН беззастережно підтвердила позицію щодо територіальної цілісності України, включаючи Крим. Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, передає «112 канал».

Радбез ООН

За його словами, цю позицію не підтримали лише представники РФ.

“Ми дякуємо Радбезу, що беззастережно і без питань підтвердили сильну позицію щодо поваги територіальної цілісності та незалежності України, враховуючи Крим. Звичайно, одна країна не висловила такої позиції”, – сказав він.

“Якщо звинувачення щодо подій у відношенні так званих спроб терактів України проти Криму, якщо б вона дійсно відбулася, де докази, де фото, де відео? Є лише слова”, – заявив Єльченко.

Зазначимо, що після вчорашніх заяв Кремля і звинувачень РФ України в організації терактів у Криму Порошенко доручив привести в повну бойову готовність сили на адмінкордоні в Криму і на Донбасі. Крім того, президент доручив посилити охорону всіх стратегічних об’єктів для запобігання терактам. МЗС отримав доручення організувати переговори у “нормандському форматі” в тристоронньому режимі і з Путіним. Також була ініційована зустріч Радбезу ООН.

10 серпня Росія звинуватила Україну у підготовці теракту в окупованому Криму. ФСБ РФ також заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки на півострові. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення. В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилучених у українських “диверсантів”, показують Панова в наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

У Генштабі вважають, що заяви ФСБ про нібито спробу прориву ЗСУ в Крим можуть бути інформаційною частиною антитерористичних навчань РФ. У Міноборони заяву ФСБрозцінили як спробу виправдати агресію Росії Криму. Президент Петро Порошенко назвав цинічними російські звинувачення у підготовці Україною терактів у Криму. У МЗС України засудили російські звинувачення і назвали їх черговою провокацією.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *