ОСТАННІ НОВИНИ

Гендлярська блокада кордону із Польщею «посипалася»

|

В результаті низки системних заходів, проведених учора з ініціативи Держприкордонслужби, сьогодні уночі вдалося розблокувати пункти пропуску «Шегині» та «Рава-Руська». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

прикордонники

До роз’яснювальної роботи з місцевими мешканцями активно долучилися новоутворені штаби у складі представників Державної прикордонної та фіскальної служб, Національної поліції та органів місцевого самоврядування. У результаті станом на 9.00 5 липня заблокованим все-ще залишається пункт пропуску «Краковець». Робота серед місцевого населення продовжується.

Державна прикордонна служба просить подорожуючих врахувати дану інформацію під час планування закордонних поїздок.

За останніми даними від ДПС Західного кордону доступ до ПП Краковець також відновлено. А за даними ДФС у Львівській області знято блокаду до кордону у Грушеві.

Як повідомляв Львівський портал, вчора надвечір гендлярі заблокували чотири пункти пропуску на Львівщині.

Як відомо після призупинення Польщею дії угоди про малий прикордонний рух, мешканці українських прикордонних сіл та містечок, які мають право на перетин кордону без віз та активно «промишляють гендлярством» заблокували пункти пропуску.

Мова про тимчасову заборону в’їзду на територію Польщі мешканців прикордонної зони через саміт НАТО у Варшаві та Всесвітні дні молоді у Кракові. Саму ж Угоду про малий прикордонний рух призупинено лише до 2-го серпня.

Вчора в день, під час блокування ПП «Рава-Руська –Гребене», авто із польськими номерами «влетіло» у натовп мітингувальників, які перекрили йому рух. Люди постраждали після того, як почали розхитувати авто (навіть відірвали дверну ручку), а водій намагався втекти. За даними ЗМІ, за кермом перебував польський консул.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *