ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вчетверте проведуть Форум місцевого самоврядування

|

7 та 8 квітня у Львові відбуватиметься IV Форум місцевого самоврядування. Форум є платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради Львова.

форум місцевого саморядування

У дводенному заході візьмуть участь понад 150 представників органів місцевого самоврядування, визнані міжнародні та українські експерти у сфері розвитку міст та муніципальної політики. Зокрема, у тематичних панельних дискусіях візьмуть участь мери міст, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники муніципалітетів та органів виконавчої влади, представники міжнародних донорських організацій і дипломатичного корпусу, громадських організацій та аналітичних центрів, а також представники центральних органів влади.

Цьогоріч темами панельних дискусій стануть:

  1. реформування місцевого самоврядування в контексті конституційної реформи в Україні;
  2. розбудова спроможних громад: особливості та перспективи;
  3. управління освітою в об’єднаних громадах; новий виклик і нові можливості;
  4. реформування сфери ЖКГ в контексті децентралізації в України;
  5. стратегії як інструмент розвитку місцевого самоврядування: локальний та національний аспекти;
  6. електронне врядування та Smart City;
  7. децентралізація в контексті європейської інтеграції України.

Окрім того, під час Форуму відбудеться виїзне засідання комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. За підсумками Форуму буде сформовано резолюцію, яку учасники скерують центральних органів законодавчої та виконавчої влади України.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *