ОСТАННІ НОВИНИ

Німецьких лікар безкоштовно провів у Львові 25 унікальних операцій

|

У Львівській комунальній 8-ій міській клінічній лікарні відбувся тренінг для українських пластичних хірургів, який провів відомий німецький лікар, професор Клаус Екснер. Окрім тренінгу лікар провів у Львові 25 операцій і 70 консультацій для дітей та дорослих абсолютно безкоштовно. Про це сьогодні, 22 лютого, на брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, передає кореспондент Львівського порталу.

Екснер

«Професор Клаус Екснер співпрацює зі Львова впродовж 5 років. І в черговий раз німецький лікар спільно з нашими хірургами провели консультації 70 пацієнтів, 25 з який були прооперовані в умовах 8-ій міській клінічній лікарні. Цей візит також відрізнявся від інших тим, що цього разу було проведена науково-практична конференція, присвячена актуальним питанням пластичної хірургії. На відміну від інших років, на цій конференції були присутні лікарі майже з усієї України. На тренінгу окрім теоретичної частини були проведені оперативні втручання, відеокартинку яких бачили всі учасники навчань. Таким чином понад 60 лікарів могли практично побачити, як проводиться операція та задати запитання професіоналу з Німеччини», – розповів Володимир Зуб.

Німецький хірург Клаус Екснер розповів, що вперше побував у Львові у 2012 на футболі. Проте окрім Євро-2012 вирішив зробити щось корисне та надати гуманітарну допомогу для бідних дітей. Під час перших візитів професор Екснер познайомився з львівських лікарем Василем Савчином, з яким вже налагодив багаторічну співпрацю.

«Я планую, що не лише я буду приїздити до України. Я контактував з урядом Німеччини, щоб організувати програму для навчання українських лікарів. Я вважаю, що українські хірурги є дуже кваліфікованими, але хочу надати їм можливість навчитися нових методик, того, чого немає в Україні», – поділився Клаус Екснер.

Екснер1

Про професіоналізм лікаря та його благородні місії в Україні знають люди з усіх регіонів України, тому записуються до нього в чергу на операції заздалегідь

«Я з сином приїхали сюди з міста Долина, що в Івано-Франківській області. Ми дізналися про цього професора і приїхали сюди, щоб нас прооперували. У Василька була вроджена вада – птоз лівого ока. Зараз нас прооперували і ми віримо, що все буде добре, адже чули чимало хороших відгуків про лікаря», – сказала пані Тетяна.

Професор Клаус Екснер пообіцяв, що буде приїжджати до Львова ще не один раз та поділився, що найближчий візит планують на жовтень 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *