ОСТАННІ НОВИНИ

Для українських військових створять армійське радіо

|

Із 1 березня 2016 року у зоні проведення АТО запрацює радіостанція ЗСУ, контент якої, головним чином розважальний, буде спрямований на українських військовослужбовців. Про це заявив на брифінгу у Києві радник міністра оборони України Олексій Макухін, повідомляє Укрінформ.

15142

“Ми розпочинаємо власну військову радіостанцію. Зараз ми лише на самому початку цього шляху, однак у нас вже є запланована дата: з 1 березня наша радіостанція має вже почати свою роботу та транслюватися саме для військових”, – сказав він.

Макухін зазначив, що військові на передовій потерпають від вакууму інформації і “саме тому військове радіо, яке акцентуватиметься на важливих для наших воїнів питаннях, є дуже важливим”. Крім того, згідно з його  сподіванням, це радіо допоможе покращити “горизонтальну взаємодію” між військовими.

“Ця радіостанція, як ми її бачимо, буде, у першу чергу розважальною. 70% контенту радіостанції буде музика. Звісно, там будуть новини, програми, розраховані для військових, там буде живий ефір, де військові можуть замовляти якусь музику, передавати вітання, будуть новини саме від військових, будуть бесіди з керівниками, волонтерами, авторитетними людьми”, – повідомив Макухін.

Як повідомив керівник радіостанції майор Сергій Телетицький, виготовленням контенту, адмініструванням буде займатися у Києві особовий склад відділу радіопрограм Військового телебачення України.    Більшість штатних посад – військові, також є ряд цивільних посад. Можливе залучення до роботи радіостанції мобілізованих військовослужбовців з відповідним фахом. Сигнал буде передаватися в FM-діапазоні через супутник безпосередньо до потрібних місць.

При цьому, передавачі будуть мобільними з метою подачі сигналу військовим біля самої лінії фронту, навіть у разі її змінення.

Запуск радіостанції відбувається за сприяння американської благодійної організації Spirit of America.

Фото: ar.volyn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *