ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знову блокують реконструкцію скверу Святого Юра

|

У сквері Святого Юра нарешті почали спилювати старі дерева та пересаджувати нові задля відновлення перенесеної дороги та завершення реконструкції скверу та площі загалом. Проте роботи знову припинили через опір «захисників скверу», передає кореспондент Львівського порталу.

23

Вчора працівники ЛКП «Зелений Львів» перенесли шість молодих дерев, однак сьогодні, 12 листопада, вони встигли зрізати лише дві старі акації та вимушені були припинити роботи під натиском активістів «Автономного опору».

За даними місцевих ЗМІ, активісти вимагають дозволів, а у мерії розводять руками, мовляв до них ніхто з активістів із такими питаннями не звертався.

Як відомо, перенесення молодих дерев та спилювання старих було передбачено у проекті реконструкції площі та занедбаного скверу Святого Юра. Згідно з проектом, частина скверу має відійти під дорогу, натомість насадження мають з’явитися на самій площі.

Доки «захисники» скверу стоять на шляху роботі комунальників, завершення реконструкції та питання транспортної розв’язки на площі залишається відкритим.

Відтак тролейбуси, які мають курсувати до Франкового вишу, доїжджають лише до вулиці Степана Бандери, а сам сквер залишається занедбаним.

Як відомо, «Львівська політехніка» зайняла чітку позицію щодо необхідності реконструкції скверу.

Під час засідань сесій львівської міської ради Андрія Садового не раз звинувачували у тому, що саме він блокує процес реконструкції площі Святого Юра. Через це у травні цього року депутати міськради  погрожували Садовому  ймовірною відставкою.

29 липня 2015 року на площі Святого Юра таки відкрили та освятили пам’ятник Шептицькому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *