ОСТАННІ НОВИНИ

Впродовж року у Львові 11 сиріт отримали родини

|

Сьогодні в Україні відзначають День усиновлення. Протягом 2015 року районними судами м. Львова було усиновлено 11 дітей, з них 10 дітей – громадянами України та 1 дитину – іноземними громадянами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

всиновлення  ditu.lviv.ua

Досі на обліку у відділах у справах дітей районних адміністрацій Львівської міської ради перебуває 173 дитини-сироти та 409 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 118 дітей підлягають усиновленню та чекають на свою родину.

Це діти різного віку, статі та стану здоров`я. Серед них є родинні групи дітей, для яких влаштування до нової сім’ї не повинне затьмаритися болем розлучення з братами і сестрами й утратою родинних зв’язків.

В м. Львові проживає 57 родин, які бажають усиновити дітей.

Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення, відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 року N 1088/2008 «Про день усиновлення», установлено в Україні відзначати щорічно 30 вересня День усиновлення.

«День усиновлення – це свято батьків і дітей, працівників соціальної сфери та усіх причетних до цієї благородної справи. Це свято держави Україна, яка втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває», – йдеться у провідомленні.

Необхідну консультацію з питань усиновлення можна отримати у відділах у справах дітей районних адміністрацій м. Львова», – зазначив начальник відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ростислав Тимків.

Фото: ditu.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *