ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова відкривають виставку «Українська Друга світова»

|

Сьогодні, 10 вересня, історики вперше представлять український вимір тієї війни. Відтак, о 13.00 год відбудеться відкриття виставки на площі Ринок, перед Ратушею. А о 19.00 год – лекція Володимира В’ятровича «Друга світова. Війна пам’ятей» в готелі «Жорж», конференц-зал (пл. Міцкевича, 1). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міскради.

війна

На центральній площі Львова Український інститут національної пам’яті за участі Центру досліджень визвольного руху в рамках 22 Форуму видавців відкриють фотодокументальну виставку «Українська Друга світова». Презентація відбудеться за участю Голови Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича та міського голови Львова Андрія Садового.

Виставка вперше представляє український вимір Другої світової війни. Від 1 вересня 1939 р., коли українці у складі Війська Польського стали до бою з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією. У центрі уваги експозиції – передусім Україна й роль українців у світовій війні. І найголовніше: внесок українського народу в перемогу над нацизмом. На всіх фронтах: від Атлантики до Тихого океану.

Виставку можна оглянути щодня до 13 вересня 2015 р.

Детальніше про пам’ять про Другу світову війну розповість історик Володимир В’ятрович під час своєї лекції «Друга світова. Війна пам’ятей» 10 вересня, 19:00 год (готель «Жорж», конференц-зал (пл. Міцкевича, 1).

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *