ОСТАННІ НОВИНИ

З окупованого Донбасу рятують вугілля  

|

Домпанія ДТЕК здійснила перші поставки антрацитного вугілля з АТО через залізничний перехід «Микитівка-Майорське». Про це повідомляє Еспресо.TV.

Vagony-z-vugillyam

«З 16 по 18 серпня комапнія здійснила перші поставки антрацитів через залізничний перехід Микитівка-Майорське: пройшли 85 вагонів – 5,9 тис. Тонн вугілля. Відновлення руху поїздів на цій ділянці залізниці, який був зруйнований бойовими діями в 2014 році, дозволить збільшити вивіз вугілля із зони АТО приблизно на 300 тис. тонн на місяць», – йдеться в повідомленні компанії.

На початковому етапі пропускна здатність ділянки складе 3 пари поїздів на добу, потім можливе збільшення руху до 7 пар поїздів і більше.

«На сьогоднішній день цей перехід залишається єдиним транспортним сполученням для вивезення антрацитів із зони АТО. О 23. 30 18 серпня в районі залізничної станції Скотовате стався обстріл. У результаті рух поїздів на переході Скотовате-Ясинувата закрито. На залізничному перегоні ведуться відновлювальні роботи», – уточнили в компанії.

У той же час, як наголошується, 300 вагонів вугілля для Криворізької ТЕС не можуть проїхати через залізничну ділянку Ясинувата-Скотовате. Рух поїздів на цій ділянці було зупинено через обстріли.

На складах шахт компанії у зоні АТО залишаються заблокованими близько 2,1 млн тонн антрацитів.

Фото: www.akcent.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *