ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора терористи двічі штурмували блокпост прикордонників  

|

Протягом доби обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишалася досить складною. Незаконні збройні формування значно збільшили кількість обстрілів місць спільного несення служби прикордонних підрозділів та ЗСУ, в тому числі групи бойовиків двічі намагалися штурмувати український блокпост. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

блокпост uapress.info

За даними прес-служби, російсько-терористичні війська вісім разів обстрілювали блокпости, де прикордонники несуть службу спільно з військовослужбовцями ЗСУ, та прикордонні наряди.

«Зокрема, вчора російські найманці суттєво активізували вогонь по блокпосту «Мар’їнка». Спочатку бойовики з напрямку н.п. Олександрівка, що на непідконтрольній території, обстрілювали блокпост з мінометів. Провівши мінометний вогонь, група бойовиків, застосовуючи стрілецьку зброю, спробувала наблизитися до місця несення служби українських військових та підійшла на відстань до 50 метрів. У відповідь українські захисники відкрили вогонь на ураження, що змусило ворога відступити», – йдеться у повідомленні прес-служби.

За деякий час ворог знову спробував штурмувати блокпост. 20 нападників з лісосмуги, яка знаходиться неподалік, намагалися скрито підібратися до позицій військовослужбовців. «Захисники блокпосту зі стрілецької зброї та гранатометів відкрили по нападникам вогонь та змусили їх відступити. Загалом протягом вчорашнього дня терористи ще три рази обстрілювали даний блокпост, а починаючи з 22.00 періодично почали вести вогонь з мінометів», – зазначають у прес-службі.

Крім того, протягом доби терористи з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по блокпостам «Золоте» та «Майорськ». Ще два рази вони намагалися уразити прикордонні наряди , які несли службу неподалік лінії розмежування. Під час вогневих протистоянь ніхто з українських військових не постраждав.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *